Ontwerpen en Testen


Research & Development
Onderzoek en ontwikkeling (of R&D) zijn essentieel voor het verbeteren van bestaande en het maken van nieuwe producten. Vanaf het beginstadium zijn onze engineers betrokken bij de productontwikkeling. Het ontwerpen van een automat begint veelal in samenwerking met de tapijtleverancier. Vanuit het eisenpakket van de klant kiezen leverancier en engineer zorgvuldig de bestanddelen.

Naast het ontwikkelen van automatten werken onze R&D-engineers aan het verbeteren van producten en procedures op het gebied van hechtsystemen, randafwerkingen (bijvoorbeeld hecht- en afsluitdraden), identificatielogo’s (bijvoorbeeld geborduurd of ingeperst) en verpakkingen. Gedurende het gehele ontwerpproces helpen de engineers de klanten het productontwerp te optimaliseren, in een goede balans tussen kosten en kwaliteit.

Laboratorium
Het laboratorium van Visscher-Caravelle BV is opgestart in 2008. Vanuit de organisatie begon de behoefte te ontstaan om de levertijden voor testen flink te verbeteren, maar ook vooral om snel te kunnen schakelen. Dit is uiteraard geboren uit klant dienend perspectief. Op het moment heeft Visscher-Caravelle BV voor vele uiteenlopende klanteisen vele testmogelijkheden in huis. Ons laboratorium kan materialen op bijvoorbeeld slijtage, kleur en brandbaarheid testen. Mocht het voorkomen dat het laboratorium de test niet kan uitvoeren of de klant wenst een geaccrediteerd bureau, dan kunnen wij onze nauwe banden met de diverse geaccrediteerde autotechnische laboratoria over de hele wereld aanspreken.

CAD/Tooling
Visscher-Caravelle heeft een totaalsysteem ontwikkeld, waarbij we onze producten kunnen ontwikkelen op basis van CAD data van onze klanten. Tevens ontwikkelen onze engineers zelfstandig alle tools die benodigd zijn in productie. Alle ontwikkelingen worden ondersteund door 2D en 3D software programma’s. Dankzij het gebruik van CAD kunnen onze klanten altijd vertrouwen op onze precisie, kwaliteit en ondersteuning bij hun ontwikkelingsbehoeften. Indien nodig zijn wij instaat om de activiteiten te out-sourcen bij onze hoog gekwalificeerde partners in de auto-industrie. Dit leidt tot belangrijke keuzes op het gebied van waarde toevoegen op het juiste moment.